Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2011 09:50 - Смъртта на идеите
Автор: dapeev Категория: Политика   
Прочетен: 1673 Коментари: 1 Гласове:
1



Гледам аз какво се случва около тия избори и си мисля - а всъщност, нищо чак толкова чудно няма. От една страна, беше ясно, че ще има хаос, тъй като това е постоянно съпътстващ нашенските избори фактор. И че ще е по-голям от друг път, защото ще се провежда от бивши милиционери и въобще от хора с милиционерска нагласа и виждания. Така че, нищо чудно, че имаше хаос и безобразция, още откакто вътрешния министър оглави предизборния щаб на ГЕРБ би трябвало това да стане ясно.

Че от ЕС няма да обърнат внимание на нарушенията не ми беше ясно преди, но се пък имаше някои индикации, че ще стане така - първо, от подкрепата, която Б.Б. получи от еврочиновниците и европопулистите и второ - заради кризата, която фокусира погледите на европейците в друга посока. Немалък дял всъщност има и това, че след лошата слава, която има нашата страна, по отношение на престъпност, пренебрежение към здравия разум и европейските правила, вероятно никой няма да се учуди на "някакви си фалшификации" около изборите.

Другото, което не е изненадващо като събитие, но е странно като последици, е какво става в дясното пространство. Че с дружни усилия Костов и ОДС/СДС ще успеят да разгромят остатъците от едновремешното синьо движение беше ясно. Но че видни фигури като бившия президент Стоянов и самия Костов ще припознаят като техен наследник ГЕРБ и Борисов аз, да си призная, не очаквах. Но пък вероятно и това би могло да се изведе от тия предпоставки: залеза на остатъците от СДС и очакването, че "все трябва да има някаква дясна формация" в България. Че ГЕРБ не е такава, това е ясно, но пък и БСП не са леви, така че предполагам, че сега нещата са в баланс - имаме партии, но нямаме нито леви, нито десни или центристи, а всички са вече в един и същ кюп - нещо като рекетьорите от средата на 90те, но този път на ново ниво - политиците, които са във властта не заради идеите, които защитават, а просто за да са на трапезата.

Така че, главното, което умря около тези избори са според мен идеите, политическите идеи, леви, десни и т.н., останаха единствено лапачите.





Гласувай:
1



1. dapeev - добавка
28.10.2011 09:57
Всъщност, толкова ли е важно в крайна сметка какво се случи на тия избори в чисто количестен аспект? Че тоя или оня взе толкова и толкова места и гласове? Според мен - не, по-важното е, че на тия избори се видя окончателно, че всички идеи, били те десни или леви, сини, червени, зелени или оранжеви, са вече мъртви. Даже и нацитата на Сидеров са умрели. Останаха само тия, които са "идейни борци за парични знаци", като Доган и Борисов. Затова отсега нататък ще е неправилно да се казва "десни" или "леви" партии, правилното ще е "лапачи на власт" и "лапачи в опозиция", а че и в двете категории можем да срещен само бай-ганьовци се подразбира ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dapeev
Категория: Хоби
Прочетен: 28178
Постинги: 5
Коментари: 2
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930